Beeldbanken

Links naar 6 gratis en 2 betaalde beeldbanken

canva

Pexels

Pexels is een beeldbank met stockfoto’s met hoge kwaliteit. Bovendien zijn het foto’s die minder stockfoto! roepen. Ze zijn wat natuurlijker dat de foto’s van betaalde beeldbanken als Shutterstock. De foto’s zijn ook voor commercieel gebruik gratis. Een verwijzing naar Pexels of naar de fotograaf is niet verplicht. Wel zo aardig natuurlijk om dat wel te doen. Een donatie is ook mogelijk.
Prijs: Gratis. Wel verwijzingen naar (betaalde) foto’s van andere beeldbanken
Website: pexels.com

Pixabay

Pixabay is database met een grote hoeveelheid gratis foto’s en video’s. De foto’s zijn van professionele kwaliteit en ook voor commercieel gebruik gratis. Een verwijzing naar Pexels of naar de fotograaf is niet verplicht. Wel zo aardig natuurlijk om dat wel te doen. Een donatie is ook mogelijk.
Prijs: Gratis. Wel verwijzingen naar (betaalde) foto’s van andere beeldbanken
Website: pixabay.com

Unsplash

Unsplash heeft dezelfde uitgangspunten als Pexels en Pixabay. Er zijn veel prachtige afbeeldingen die gratis zijn te gebruiken zijn. Ook voor commerciële doeleinden. De foto’s zijn vaak mooier, want natuurlijker dan die van de betaalde beeldbanken. Een verwijzing naar de fotograaf of een kleine (PayPal) betaling wordt gewaarderd, maar is niet verplicht.
Prijs: Gratis.
Website: unsplash.com

Nappy.co

Beeldbanken als Unsplash en Pexels hebben een prachtig platform gemaakt maar diversiteit is wel vaak ver te zoeken. Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘coffee’ dan zie je zelden een kop koffie die door gekleurde handen worden vastgehouden. Nappy biedt dezelfde beeldkwaliteit als de andere genoemde sites, maar dan meer inclusief.
Prijs: Gratis, wel verwijzingen naar (betaalde) foto’s van andere beeldbanken.
Website: nappy.co

Shotstash.com

Een website met veel gratis foto’s. Bij browsen vallen de vele foto’s zonder personen op. De kwaliteit is goed en is natuurlijker en warmer dan de ‘plastic’ stockphoto look en feel. Een verwijzing naar de fotograaf bij gebruik van een foto geldt ook hier als betaling, maar is niet verplicht.
Prijs: Gratis, wel verwijzingen naar (betaalde) foto’s van andere beeldbanken.
Website: shotstash.com

Flickr

Flickr is een groot hosting en sharing platform voor foto's van amateur- en professionele fotografen. Bij Flickr moet je goed oppassen dat je foto's gebruikt waarbij commercieel gebruik en eventueel wijzigen van de foto is toegestaan. Gebruik CC als extra zoekwoord en je krijgt foto's die gebruikt mogen worden volgens het Creative Commons principe. Linksboven kun je in het dropdown menu zien welk gebruik is toegestaan. Klik op de pagina van de foto zelf onder de de foto (onder datum) op license. Je kunt daar zien wat de restricties voor commercieel gebruik zijn. Vaak wordt bijvoorbeeld gevraagd om een verwijzing naar de fotograaf bij gebruik van een foto.
Prijs: Gratis, maar let wel goed op welke voorwaarden de foto heeft.
Website: flickr.com

Shutterstock

Shutterstock biedt foto’s, video en muziek. De database bevat meer dan 250 miljoen afbeeldingen van meer dan 650.000 fotografen, video- en muziekmakers. De (betaalde) content is hoogwaardig.
Prijs: Betaald
Website: shutterstock.com

iStock

iStock is een onderdeel van Getty Images en al 15 jaar één van 's werelds meest toonaangevende platforms voor stockcontent. Er is een keuze uit miljoenen hoogwaardige beelden. Deze zijn exclusief verkrijgbaar bij iStock.
Prijs: Betaald
Website: istockphoto.com

Deel deze marketing tooltip
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Deze artikelen vind je misschien interessant

Scroll naar top

Krijg dit eBook direct gratis in je mailbox

Dit eBook zorgt er voor dat je stapsgewijs een goede inbound funnel op kunt zetten. Met een praktische en duidelijke uitleg.