Beeldbewerking Video

Links naar gratis Video Beeldbewerking tools

cute cut

Cute Cut (pro)

Met Cute cut kun je je zelfgemaakt smartphone films bewerken en editen. Het is een handige app en ook professionals maken er gebruik van.
Platform: App
Prijs: Gratis, pro versie betaald
Website: cutecut.mobivio.com

Shotcut

Shotcut is één van de beste gratis video editing software programma’s. Het is verkrijgbaar voor Windows, Mac en Linux. Shotcut is een open source programma. Dat betekent dat je alle features tot je beschikking hebt na downloaden, zonder dat je een betaalde upgrade hoeft te nemen. De editor ondersteunt vele video formaten, kan 4K aan en heeft veel instructievideo’s Het uiterlijk is wat eigenzinnig, want origineel Linux. Maar de features maken dat meer dan goed. Tijdbesparend is bovendien dat je je videomateriaal niet in de applicatie hoeft in te laten voordat je gaat bewerken.
Platform: Windows, Mac en Linux
Prijs: Gratis
Website: shotcut.org

DaVinci Resolve

Da Vinci Resolve is het programma met de meeste professionele mogelijkheden in deze lijst. Vooral voor kleurcorrectie van video’s is dit een geschikte keuze. Ondanks de mogelijkheden is het gebruik intuitief. Als je alleen wilt editen dan is DaVici Resolve wellicht een te heftig pakket. Maar als je wat meer wilt, zoals multicam editing, dan heeft de gratis versie weinig competitie.
Platform: Windows, Mac en Linux
Prijs: Gratis (scroll helemaal naar beneden voor de gratis versie)
Website: blackmagicdesign.com/uk/products/davinciresolve

OpenShot

Net als Shotcut een open source programma dat oorspronkelijk voor Linux is gemaakt. Als je start met videomontage is dit een prima programma. Het uiterlijk doet je waarschijnlijk een beetje denken aan iMovie, met een drag en drop interface. De mogelijkheden van OpenShot zijn uitgebreider, zoals ungelimiteerde layers en audio mixing. Deze gratis editor heeft een goed combinatie van geavanceerd features en een simpele interface. Platform: Windows, Mac en Linux
Prijs: Gratis
Website: openshot.org/

Avidemux

Avidemux is één van de beste video editing software programma’s. Het programma kan je helpen met het uitvoeren van basistaken. Als je compleet nieuw bent met video montage is Avidemux een goede manier om te beginnen. Platform: Windows, Mac en Linux
Prijs: Gratis
Website: fixounet.free.fr/avidemux

Hitfilm Express

Hitfilm Express is een van de meest professionele video montage editors die je kunt vinden. Het heeft alle features van een basis montage programma en daarbij veel meer features. Het kan zijn dat je dit programma iets te geavanceerd vindt, maar het is zonder twijfel één van de beste gratis montage pakketten die verkrijgbaar zijn. Er is een directe mogelijkheid voor uploaden naar YouTube, dus het programma is ideaal voor vloggers. De gratis uitvoering heeft een pakket van meer dan 180 special effects en levert qua eigenschappen meer dan genoeg. De software heeft wel een leercurve, maar er zijn genoeg instructievideo’s (in Hollywood thema’s) beschikbaar om je te ondersteunen.
Platform: Windows en Mac
Prijs: Gratis (er wordt wel een social media share gevraagd bij downloaden)
Website: fxhome.com/hitfilm-express

iMovie

Good old iMovie komt gratis met de Mac. Het programma is gemakkelijk te leren en een goede manier om te beginnen met videomontage. Er zitten genoeg features in, zoals de ondersteuning van 4k, green screen en audio montage. Er is een bibliotheek met overgangen ingebouwd en diverse intro’s die je direct kunt gebruiken. De verwerkingstijd van video’s kan wat traag zijn. Gevorderde gebruikers zullen overstappen naar één van de andere montage programma’s uit deze lijst.
Platform: Mac
Prijs: Gratis
Website: apple.com/lae/imovie/

Deel deze marketing tooltip
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Deze artikelen vind je misschien interessant

Scroll naar top

Krijg dit eBook direct gratis in je mailbox

Dit eBook zorgt er voor dat je stapsgewijs een goede inbound funnel op kunt zetten. Met een praktische en duidelijke uitleg.