Copywriting tools

Links naar gratis en handige Content Creatie tools

Readability Test Tool

In de Readability Test Tool kun je het leesniveau van jouw website testen door simpelweg de URL in te voeren. Het is nog beter om de tweede tab te gebruiken en direct je tekst in te voeren. Dan worden elementen als bijvoorbeeld navigatie niet meegenomen in de resultanten en krijg je een accurater eindresultaat. De Readability Test Tool bekijkt jouw content aan de hand van een aantal bestaande formules. Aan de hand van de evaluatie kan je er voor kiezen om de tekst en/of website aantrekkelijker te maken voor een groter publiek.
Prijs: Gratis
Website: webfx.com/tools/read-able

Hemingway app

Een lekker confronterende tool is de Hemingway app. Je plakt je eigen tekst over de voorbeeldtekst en direct krijg je in kleurcodes te zien welke zinnen moeilijk of erg moeilijk te lezen zijn. Bij bijwoorden, passief taalgebruik en alternatieve woorden had ik een perfecte score. Dat kan alleen maar betekenen dat die onderdelen in het Nederlands niet werken. Maar de rest werkt wel in het Nederlands.
Prijs: Gratis
Website: hemingwayapp.com

Wordcounter

Wordcounter vertelt je hoe vaak je bepaalde worden hebt gebruikt in je tekst. Als je bang bent om te veel dezelfde woorden te gebruiken, dan check je het met Wordcounter. Daarbij zie je onder andere de leestijd, het leesniveau (ook in het Nederlands) en het aantal woorden. Gooi je hele tekst er in en met één druk op de knop weet je meer over je tekst.
Prijs: Gratis
Website: wordcounter.net

Copyscape

Vul de URL van je website in en je kunt in Copyscape checken of er content op staat die letterlijk ook zo op andere websites staat. Alleen al vanwege het feit dat Google gedupliceerde content haat, is het goed om je URL regelmatig te checken. Bovendien is het altijd handig te weten wie er ongevraagd gebruik maakt van jouw content.
Prijs: Gratis
Website: copyscape.com

synonniemen.net

Synoniemen.net

Synoniemen.net helpt je steevast snel aan het juiste woord. Het biedt naast een online synoniemenwoordenboek ook woordvertalingen. Een synoniem is een ander woord voor ‘een ander woord voor’: woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Ideaal als je in een stuk te veel dezelfde keywords gebruikt en op zoek bent naar variatie.
Prijs: Gratis
Website: synoniemen.net/

Deel deze marketing tooltip
Share on linkedin
LinkedIn
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Deze artikelen vind je misschien interessant

Scroll naar top

Krijg dit eBook direct gratis in je mailbox

Dit eBook zorgt er voor dat je stapsgewijs een goede inbound funnel op kunt zetten. Met een praktische en duidelijke uitleg.